Căderea părului

Photobucket

Studiile arată că este normal pentru o femeie să-şi piardă până la 100 de fire de păr de pe o zi prin pieptanare. Este doar un rezultat obişnuit de ciclu de creştere al părului. Unele femei pierd mult mai multe fire decât atât.
Motivele pot varia de la modificări hormonale de menopauză la stres, de la rezultatele de tratament intens de styling, la reacţiile adverse la medicamente,se estimează că aproximativ 300 de milioane de femei din lume au aceasta problema legata de caderea parului.

Cauze:

Femeile care au probleme cu căderea părului încă de la începutul vieţii, de obicei au un istoric familial de "androgenetic alopecia" .
Căderea părului, care începe în jurul timp de menopauză în general, se produce din cauza unei combinaţii de ereditate, o creştere a sensibilităţii la endrogeni şi alte modificări hormonale care au loc în mod normal pe tot corpul.

Un dezechilibru de endrogeni poate fi prezent dacă căderea părului apare în legătură cu oricare dintre următoarele condiţii:

Tulburări menstruale (de exemplu, hemoragii uterine anormale)
Acnee
Galactorrhea (de descărcare de gestiune a laptelui de la sfarcurile fără sarcină sau de naştere)
Infertilitate
Anomalii de dezvoltare a caracteristicilor de sex masculin (de exemplu, scăderea de voce, hirsutism [exces de păr în zonele de creştere a părului în cazul în care de obicei, nu apar la femele], creşterea masei musculare)

Căderea părului nu este de obicei, un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, ea poate fi un semn precoce de anumite boli (de exemplu, diabetul zaharat, lupus, hipotiroidie, hipertiroidie). Căderea părului poate, de asemenea, sa se dezvolte ca urmare a unei nutritii sarace(de exemplu, deficit de fier), piele deteriorata sau ca un efect secundar al anumitor medicamente. Femeile care sunt tulburate de căderea părului ar trebui să consulte un dermatolog, mai ales în cazul în care condiţia este însoţită de alte simptome, cum ar fi mâncărimi sau iritaţii ale pielii.

Alte cauze de cădere a părului pot fi luate în considerare (de exemplu, boli, medicamente, traumatisme). Diagnosticul poate fi puţin mai dificil la femei decât la bărbaţi, la femei căderea părului este mai puţin definita şi tinde să se compuna din subţierea peste zone mari ale scalpului. O biopsie a pieli sau alte proceduri (de exemplu, analize de sânge), pot fi utilizate pentru a diagnostica motivele care pot provoca tulburări (de exemplu, hipertiroidie, deficit de fier) sau care pot fi confundate cu căderea părului (de exemplu, efluviu telogen, alopecia areata) .

Tratament

Minoxidil este vândut fără prescripţie medicală şi se aplică fie prin pulverizare sau în formă lichidă picătură. Aceasta trebuie să fie aplicată pe scalp de două ori pe zi, timp de cel puţin patru luni pentru ca acesta să fie eficient, cu toate că nu funcţionează pentru toată lumea. Mai mult, folosind mai mult de produs sau de aplicare a acesteia mai multe ori nu se îmbunătăţeşte rezultatele.

Minoxidilului nu trebuie utilizat în cazul în oricare din următoarele situaţii :
Nu există istoric familial de căderea părului
Căderea părului este bruscă sau neregulata (alopecia areata)
Căderea părului se produce din cauza naşteri
Cauza căderea părului este nedeterminata
Pacientul este sub 18 ani
Scalpul este de culoare roşie,infectat sau dureros

O opţiune din ce în ce mai populara pentru femei cu căderea părului este o intervenţie chirurgicală de transplant de par. Iniţial dezvoltata pentru a trata barbatii, noile tehnici sunt mai potrivite pentru a trata în mod eficient modelele feminine . Transpalantul de par implică eliminarea de bucăţi mici al scalpului (viţe altoite înrădăcinate) şi mutarea lor la o chelie sau o zona subtiata. Acest lucru poate cauza cicatrici minore în zonă şi care poartă cu ea un minor de risc de infecţie a pielii. Odată transplantat, părul îşi păstrează caracteristicile de unde este luat şi continuă să crească.


Alte tratamente pentru femei cu căderea părului ar fi parul ţesut, sau modificări în styling sunt eficiente in ascunderea căderii părului . Metode ca acestea sunt adesea mai puţin costisitoare decât alte alternative şi pune practic nici un risc de reacţii adverse.

Viviscal

Un supliment natural, poate combate problema subţieri părului. Conţine 22 la sută proteine, sub formă de Amino C Complexe Marine (în special formulate pentru a hrăni părul rărit şi de a promova creşterea părului), Viviscal comprimate lucreaza prin fluxul sanguin, pentru a activa foliculului pilos.
Nutrienţi din acest supliment dietetic poate, de asemenea, duce la o piele sanatoasa si unghii sanatoase. Patru studii clinice au arătat că este extrem de eficient.


http://www.viviscal.com/brand/30/Viviscal.aspx


Sampon pentru caderea parului

Solutii alternative LIFE Volume Restore Shampoo ($ 24) lucrează pentru a reduce vizibil aspectul rărit al părului şi promoveaza creştere a părului şi volumului; în timp ce balsamul($ 26) este dotat cu agenţi de îngroşare şi nutrienţi nutritivi pentru scalp. Adaugat pe parul ud va ajuta la restabilirea parului deteriorat.

Alternativa LIFE Restabilire Scalp şi Foliculi Extra-Strength Ser (33 dolari), are scopul de a combate factori primari responsabili pentru căderea părului. Se aplica prin masaj.

http://www.4alterna.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...