Ingrijirea tenului la adolescente

Photobucket
În anii adolescenţei pielea ta este in cea mai bună condiţie în termeni de reînnoire, regenerare şi elasticitate. Dezavantajul la această vârstă este haosul "hormonul" - acneea, punctele negre si o productie excesiva de sebum.

Surprinzator, multi adolescenti folosesc vodca, caldura profunda, antiseptice, pasta de dinti si chiar de acetona pe pielea lor de a lupta petele şi acneea, dar ar putea cauza daune ireparabile pentru pielea lor prin utilizarea cremelor aspre şi formulelor abrazive.

Să se evite produsele cosmetice care conţin alcool etilic SD (un ingredient foarte frecvent în produsele pentru îngrijirea pielii) şi sa se opteze în schimb pentru produs delicat de curăţire, antibacterian cu acid salicilic sau pe bază de argila care va ajuta absortia excesul de ulei. Este foarte important să se cunoască pielea şi dacă se simte bine după operaţiunile de curăţare, treceţi la ceva mai uşor.

Cosurile de pe fata sunt cauzate de trei factori combinati: sebum in exces, acumularea de celulele moarte şi bacterii. Pentru a contracara acumularea de celule moarte utilizeaza un exfoliant bland.

Pentru acnee , utilizaţi un tratament care sa o usuce , cum ar fi de peroxid de benzil 5% şi rezistati să le strangeti ! Vei face sa arate mai rău şi ar putea ramane cicatrici pe viaţă .

Ascunde roseata cu un produs corector cu o nuanta putin mai deschisa decat a tenului tau. Nu uitaţi să hidratati- tenul gras încă mai are nevoie de hrană. Incearca formule de creme fara grasimi .
Şi nu vă faceţi griji, majoritatea adolescentilor vor scapa de acnee in jurul varstei de 20 de ani.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...