Amanta nefericita

Photobucket


Imi place sa citesc siturile cu articole despre relatii si ce ceea ce am observat pe siturile romanesti exista o exagerare a infidelitatii. Recent am citit pe Kudika un articol despre suferinta amantei care renunta la fericire(?) de mila sotiei. Articolul era destul de depresiv, exagerat, tipic romanesc si in concordanta cu motto-ul siteului ” feel sexy”.

Dar revenind la infidelitatea barbatilor si rolul de amanta care si-a gasit iubirea prea tarziu(vedeti cat este de important sa faci lucrurile la timpul lor), eu sunt ferm impotriva infidelitatii dar fara a privi lucrurile tragic. Daca amanta sufera , este responsabilitatea ei, deoarece stia destul de bine, in ce s-a bagat, iar la urma , la ce sa te astepti de la o relatie cu un barbat care inseala. Caci asta vad eu ca inseamna cuvantul amanta: o relatie cu un barbat care inseala , fara dubii, fara indoieli sau suspiciuni.

O alta fraza des intalnita pe net este ”amante versus sotii”. Ma face deseori sa zambesc acesta fraza si toate articolele pe acesta tema pentru ca nu exista comparatie intre sotie si amanta. Nu ma refer la aceea bucatica de hartie care leaga doi oameni ci de taina sfanta a casatoriei caci la urma urmei, toti avem o religie si aproape toti credem sa tindem ca exista un Dumnezeu, si ce leaga Dumnezeu omul nu are voie sa desfaca. Adica singurii vinovati in infidelitate sunt cel care inseala si amanta(sau amantul). Si chiar si pentru cei fara credinta, sunt constienti ca la baza dezvoltarii unei societati sta familia si trebuie sa avem putin respect pentru ea. Mai ales ca se da in zilele noastre o deosebita importanta copiilor, a educatiei lor ,a mediului in care traiesc, a starii lor psihice. Si daca barbatii sunt mai insensibili la aceste probleme, totusi o amanta este o femeie, o viitoare mama si ar trebui sa se gandeasca la aceste lucruri inainte de a incepe o relatie cu un barbat cu familie.

Nici nu cred in iubirea intre amanta si sot. Exista o diferenta intre iubire si atractie sexuala. Iubirea este un act nevinovat care se obtine in timp si dureaza... ori relatiile intre amante si soti dureaza de obicei pana afla sotiile.

Mai mult, pe multe forumuri exista nenumarate ”amante” care se lauda cu dragostea lor interzisa si ascunsa si cu atuurile lor fizice fata de sotiile neingrijite. Cata naivitate sa compari doua femei doar dupa aspectul lor fizic. Conteaza si alte lucruri in afara de frumusete si eu chiar le-as numi chiar mai importante. Este vorba de caracter, inteligenta, stil, umor, responsabilitate, harnicie ceea ce cred cu desavarsire ca le lipseste unei amante(caci daca ar avea aceste calitati pe langa frumusetea lor, nu ar avea nevoie de un barbat cu probleme).

Mai mult aceste amante de obicei le urasc pe sotii considerandu-le vinovate pentru nefericirea lor. Foarte gresit. Deseori le sesizez in societate(amanta tipica de nationalitate romana), sunt de obicei singure(fara partener) in cautarea disperata a unei relatii sau de un suport material. Nu sunt nici frumoase, nici urate, dar au un aer usor usuratic si nu dau deloc impresia unei femei deosebite, stapana pe ea sau incredere in sine. Aceste femei incearca orice pentru a atrage atentia, ar alege orice partener pentru a scapa de nefericire (si nu scapa prin aceste procedee), asa ca oricarei femei normale nu ar avea de ce sa-i fie frica de o eventuala amanta, pentru ca de obicei barbatii se respecta si nu au relatii sentimentale de luga durata cu aceste femei ci doar din cand in cand cate o aventura sexuala.

De asemenea, faptul ca a aparut o amanta nu inseamna ca relatia de casnicie a luat sfarsit. Chiar din potriva, multe cupluri isi consolideaza relatia dupa aparitia unui amant sau amanta. Ies la iveala lucruri nespuse, ascunse de mult timp, care au dus la destramarea relatiei si care acum , odata spuse si identificate pot face relatia si mai buna.

Amanta dispare de obicei, fiind doar o umbrela pentru zilele ploiase. Iar daca nu dispare este la fel de bine caci nimeni nu are nevoie de un astfel de barbat. Si cum fiecare relatie este din ce in ce mai buna , si viitorul barbat din cee in ce mai bun, puteti spera cu desavarsire la un viitor mai frumos. Iar fostul, sigur o sa regrete si o sa se reintoarca la sotie(majoritatea o fac), deoarece vad la amante cateva lucruri care poate sotiei ii lipsesc. Dar cand ajung sa vada lucrurile mai clar, acele putine lucruri nu pot intretine sau sa dezvolte o relatie.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...